El Tribunal Suprem ha desestimat el darrer recurs de Mediaset contra la sentència de l’Audiència Provincial de Madrid que entre d’altres ordenava el cessament immediat del programa Pasapalabra que emet Telecinco des de fa 12 anys, arran d’una demanda de la productora britànica ITV Global Entertainment, propietària original dels drets.

La sentència també condemnava Mediaset a ha indemnitzar ITV pels perjudicis causats per l’incompliment dels acords subscrits sobre el format televisiu.

Segons l’Audiència de Madrid, Mediaset no només havia de cessar les emissions de Passapalabra de manera immediata, sinó que també prohibia “reprendre en el futur l’emissió, edició, producció, reproducció, comunicació pública, distribució, transformació i tota i qualsevol altre forma d’explotació” del programa.

Tot i que el Tribunal Suprem només va admetre el recurs respecte a la indemnització, Mediaset va decidir seguir oferint el format al considerar-ho un procés en curs. Ara l’haurà d’executar.

En el recurs admès pel TS, Mediaset qüestionava la possibilitat que ITV pogués reclamar una indemnització pels guanys obtinguts amb Pasapalabra des de l’1 d’agost de 2012, ja que la productora britànica només explota el format mitjançant llicència. El Suprem considera que sí és procedent la reclamació.

Així doncs, Mediaset ha d’indemnitzar ITV amb 1,5 milions d’euros, a més dels interessos fins que es deixi d’emetre el programa, i les despeses del procés de recurs.