La renúncia de La Sexta a la Fórmula 1 i la posava a la venda dels seus drets per part de Mediapro estan sota sospita per a Telecinco. Per això, un cop es va fer pública la notícia, va demanar a la Comissió Nacional de la Competència que “garanteixi la transparència” de la subhasta organitzada per la productora catalana.

La cadena de Mediaset, que licitarà pels drets, assegura que tot plegat és “una acció de distracció” vendre’ls a Antena 3 “sense ser acusats d’avançar els efectes de la fusió” amb La Sexta. “Pensàvem que el contracte de la Fórmula 1 el tenia La Sexta, no que el renovés any a any”, van assenyalar des de Telecinco, sorpresos que sigui Imagina la que faci la subhasta. Per tot plegat, la cadena ha demanat a Competència que la subhasta es faci davant un fedatari públic que garanteixi la transparència.

La resposta d’Antena 3

“El procés l’impulsa Mediapro i estem segurs que garantirà la transparència i la lliure concurrència, com volem pensar que va ocórrer quan Telecinco va adquirir una part dels drets del passat Mundial de Futbol en ple procés de fusió amb Cuatro”, han etzibat des d’Antena 3, recordant que aleshores ells no van fer comentaris. Segons la cadena de Planeta, que ha confirmat que licitarà pels drets, la petició de Telecinco a la CNC és la “resposta interessada i malintencionada d’un competidor”.

Cal recordar que, després l’acord d’absorció, el conseller delegat d’Antena 3, Silvio González, va avançar que era “molt possible” que la cadena de Planeta acabés emetent la Fórmula 1, ja que els drets no eren sostenibles per una cadena com La Sexta.