El conseller delegat de Telecinco, Paolo Vasile ha defensat l’absorció de Cuatro contra les veus que van veure en l’operació i l’entrada a Digital+ un atac a la lliure competència i una operació monopolística. Durant la junta general ordinària d’accionistes celebrada aquest dimecres, Vasile va renyar la “competència” aconsellant que “hauria de mantenir-se dins un marc de lleialtat que interessa al sector, no només a nosaltres”.

A més, el conseller delegat va demanar que el sector televisiu sigui “cada vegada més transparent, professional i adult”, i que en moments com l’actual, de “gran tensió” a causa la crisi econòmica, mantingui “la calma i el joc net”.

“Entenem la frustració que poden sentir els que encara no han volgut o pogut arribar a acords similars” de fusió, va dir en referència a Antena 3 i La Sexta, per tot seguit desitjar que puguin fer-ho “com més aviat pel bé del sector”. Vasile va afirmar que ara Telecinco és “més gran”, i que per tant serà “encara més responsable”.

De Telecinco Gestevisión a Mediaset España

Durant la junta general ordinària, a la que per primer cop van assistir com a consellers Manuel Polanco i Juan Luis Cebrián en representació de Prisa, els accionistes van aprovar l’adopció d’una nova marca corporativa: Mediaset España Comunicación. Així, sota aquest nom ara s’agrupa la família de canals integrada per Telecinco, Cuatro, La Siete, Factoría de Ficción, Boing i Divinity; i les empreses filials Publiespaña, Publimedia Gestión, Atlas, Conecta 5 i Telecinco Cinema.

A banda, el president de Telecinco, Alejandro Echevarría, va treure pit pels resultats econòmics: 834,9 milions d’euros d’ingressos publicitaris bruts (un 34,8% més que el 2009); 855,1 milions per ingressos d’explotació (+30,3%); 219,4 milions de benefici d’explotació (+78,7%).

Per la seva part, el conseller delegat de Publiespaña, Giuseppe Tringali, es va mostrar satisfet per haver recollit “més del 35% de la inversió alliberada per TVE, i per assolir una quota de mercat del 32,1%.

Echevarría va tancar la seva intervenció recordant que encara queden deures a fer, com la “creació d’una eina eficaç que acoti d’una vegada l’anarquia en què viuen les entitats de gestió de drets de propietat intel·lectual, o la obligació dei finançar cinema europeu i estatal, que va titllar d’“orfe de qualsevol justificació”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram