L’aplicació de missatgeria instantània Telegram ha bloquejat 122 canals amb més de 380.000 usuaris on es compartien “milers” de còpies no autoritzades de llibres, diaris i revistes, segons explica CEDRO (Centre Espanyol de Drets Reprogràfics). L’associació va fer la denúncia a finals d’abril després de detectar un increment de la pirateria en les aplicacions de missatgeria durant el confinament.

L’any passat, Telegram ja va bloquejar 13 canals amb més de 40.000 usuaris on també es compartien còpies il·lícites de llibres, diaris i revistes.

El director general de CEDRO, Jorge Corrales, explica que serveis de missatgeria com Telegram o WhatsApp “cada cop són més utilitzats per distribuir i consumir còpies pirates de continguts literaris i informatius”. Per això l’associació ha “intensificat” la seva detecció i bloqueig.

Corrales espera que la col·laboració amb Telegram en aquesta operació “serveixi d’exemple per treballar en aquesta línia amb tots els operadors de servei i plataformes d’internet”.