Aquest dissabte a la nit es van posar en marxa les emissions regulars del nou canal de Televisió de Catalunya (TVC), Esport3, fins ara en proves. L’endemà, diumenge, van desaparèixer els esports del 33, que ha remodelat la seva graella per convertir-se en un canal temàtic de coneixement, divulgació i cultura. D’aquesta manera, TV3 ha completat la seva oferta televisiva temàtica, amb el 33, el 3/24, el Super3-3XL i l’Esport3.

El nou canal de TVC, a més d’esports amb més seguidors com el futbol, el motor o el bàsquet, també difondrà els esports minoritaris i les competicions femenines, i emetrà espais vinculats a la vida sana i la salut.

Esport 3, dirigit per Josep M. Farràs, cap d’esports de TV3, té una visió multiplataforma a través del web esport3.cat, que substitueix elsesports.cat.

Que els esports hagin sortit del 33, però, no vol dir que ho facin de TV3, que com a televisió generalista segueix amb programes com Esport Club i les transmissions de la Lliga, la Fórmula 1 i la Champions.

El nou 33

Amb la sortida dels programes infantils, primer, i esportius, ara, el canal 33 finalment pot consolidar una graella i dotar-la d’estabilitat i regularitat. Així, la seva programació es concep com la d’un canal temàtic, reorganitzant alguns continguts que ja s’emetien, incorporant-ne de nous i reemetent alguns espais.

A més, per primer cop, el 33 disposa dels caps de setmana per als continguts que li són específics. Així, s’hi reemetran programes que s’han ofert durant la setmana a les nits del 33, i també s’oferirà un segon passi de programes documentals oferts a TV3, com en el cas de Sense ficció.