Televisió de Catalunya ha decidit reorganitzar els seus canals arran de la crisi provocada pel coronavirus, a la qual els darrers dies ja li havia dedicat una programació especial. La finalitat és “complir més i millor” amb la missió de servei públic i garantir “una informació puntual de tot el que passi, on passi i amb anàlisi constant dels esdeveniments i de les seves conseqüències”, assenyala la CCMA en un comunicat.

A partir de dilluns, TV3 i el 3/24 emetran en simulcast des de les 6 del matí fins després del Telenotícies migdia. La programació serà l’habitual però amb tertúlies, entrevistes i continguts adreçats a explicar tota l’actualitat, amb especial èmfasi en la situació extraordinària que s’està vivint per la propagació del coronavirus i les conseqüències en tots els àmbits, especialment sanitaris, econòmics i socials. Així doncs, TN matí, Els matins, Planta baixa, TN comarques i TN migdia compliran amb aquestes premisses, cada espai amb el seu format.

Per la seva part, Esport3 emetrà en simulcast la programació infantil del Super3 (que es reforçarà) de 6 a 21.50 h, quan recuperarà els continguts esportius, que aniran des de documentals fins a la repetició de partits, entrevistes, etc. La CCMA argumenta la mesura per la la cancel·lació de cites esportives de totes les disciplines.

Finalment, la programació del canal 33 reforçarà l’oferta cultural amb espectacles de teatre, concerts, cine, art, dansa, etc., assenyala l’ens.

Aquesta reorganització respon a la necessitat d’oferir una programació “més adequada a les necessitats de la ciutadania en uns moments de gran excepcionalitat”. A més, amb els aquests canvis també es persegueix reorganitzar els equips perquè tots els professionals “puguin treballar amb les garanties extraordinàries de seguretat laboral que calen ara”.