En una reunió de més de tres hores celebrada aquest dilluns a Sant Joan Despí i transmesa per circuit de televisió intern, la directora de la cadena, Mònica Terribas, va explicar als treballadors les mesures de reestructuració aprovades la setmana passada pel consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Durant la seva exposició, Terribas va defensar que el pla presentat és l’opció més vàlida i la menys traumàtica. Ara els treballadors han de votar el proper dijous si l’accepten o no (cal recordar que per aplicar la rebaixa al 5% dels salaris, s’ha de comptar amb la conformitat de la plantilla). Si votessin en contra, Terribas podria renunciar al càrrec per no haver de carregar amb un hipotètic ERO.

La directora de TV3 va il·lustrar la difícil situació econòmica a la que s’enfronta l’ens –caiguda de la publicitat i retallada de l’aportació de la Generalitat, entre d’altres– abans d’exposar que la necessitat d’aconseguir líquid passava, primer, per la venda d’immobles de la Corporació, i després, per la reducció de la plantilla. Amb tot, la directora va remarcar que s’havia aconseguit esquivar el temut ERO i que la reducció del 5% dels salaris garantiria el manteniment de la plantilla per als propers dos anys.

Durant la reunió, els representants del comitè van queixar-se que no s’havia comptat amb ells a l’hora de planificar les retallades. A més, van advertir que amb aquestes l’únic que s’aconseguirà és debilitar el servei públic i donar més protagonisme a les cadenes privades. Terribas, que va estar acompanyada pel president de la CCMA, Enric Marín, i pel director general, Ramon Mateu, va negar-ho.

Adéu a ‘Els matins d’estiu’, ‘El bocamoll’ i ‘TVist’

Durant la reunió, la directora de la cadena pública també va comunicar els primers canvis en la programació a causa del pla d’ajust. En concret, TV3 interromprà del tot l’emissió d’Els matins durant les properes vacances: a diferència dels darrers anys, no emetrà Els matins d’estiu.

A més, al setembre ja no tornaran a la graella ni Bocamoll ni TVist. Aquest darrer ja va deixar de ser diari per convertir-se en un programa setmanal a l’inici de l’actual temporada.

Font: El Periódico / Ara