El proper 16 de gener, coincidint amb el 30è aniversari del primer Telenotícies, Televisió de Catalunya posarà en marxa una nova etapa en els informatius estrenant plató, introduint novetats en l’enfocament, així com alguns canvis en els presentadors. La novetat més significativa es produeix al Telenotícies vespre, que estarà dirigit i presentat en solitari per Toni Cruanyes, actualment corresponsal de TV3 a París.

En la nova etapa, l’informatiu del vespre “incorporarà elements d’anàlisi i reflexió” per ajudar a interpretar l’actualitat, per a la qual cosa també es recorrerà a les entrevistes i a la presència d’experts i col·laboradors, segons explica la cadena en un comunicat.

L’arribada de Cruanyes al TN vespre fa que Ramon Pellicer passi a dirigir i presentar els informatius del cap de setmana en substitució de Joan Carles Peris, formant parella amb Agnès Marquès, que continua. Per la seva part, tal com ja s’havia anunciat al març, Raquel Sans serà la nova corresponsal de TV3 a Washington.

Pel que fa al TN migdia (amb Carles Prats i Núria Solé) i el TN comarques (Mariona Bassa) es mantindran els actuals equips, igualment sota la direcció de Dani Bramon.

Oltra presentarà un espai d’anàlisi

Una altra novetat a partir de gener serà l’estrena d’un programa setmanal en el prime time de TV3 per “analitzar a fons” els diferents esdeveniments informatius, amb una “especial atenció” a l’actualitat catalana i “al futur que en espera”. El nou espai, que vol omplir el buit deixat per l’Àgora, estarà presentat per Ariadna Oltra i dirigit per Manel Sarrau.

Aquest nou programa es farà en coproducció amb Sticakí, de Ramon Pellicer, i s’emetrà els dijous a continuació de Polònia, segons informa l’Ara.

El lloc d’Oltra en la primera part d’Els matins, la més informativa, l’ocuparà Lídia Heredia (qui ja havia treballat al programa al costat de Josep Cuní entre 2007 i 2010), mentre que en la direcció, Sarrau serà substituït per Carme Ros.

Plató virtual

Segons TV3, el nou projecte d’informatius serà una “evolució” de l’actual model per “modernitzar la seva imatge i posar la tecnologia actual al servei de la informació”. Així, el nou plató, permetrà reproduir infografies en tres dimensions i que els presentadors hi interactuïn, seguint la línia dels darrers especials electorals.

El cost del nou plató ha estat aproximadament d’un milió d’euros, en el marc d’una renovació tècnica que s’estima serà de quatre milions en tres anys, segons han assegurat des de la CCMA a Comunicació 21. El conjunt d’aquesta inversió no només és per als informatius, sinó que també se’n beneficiaran altres programes de TVC.

El juliol del 2012, tres mesos després d’accedir al càrrec, el director de TV3, Eugeni Sallent, va avançar que tenia pensat renovar en el fons i la forma el model informatiu. Posteriorment, es va apuntar cap a uns Telenotícies d’autor, però al final el projecte de renovació no ha estat tan dràstic com es podia preveure.