El 31 de desembre, els ‘trincos’ Toni Cruz i Josep Maria Mainat, fundadors de la productora Gestmusic, deixaran la direcció del grup Endemol Espanya, on Cruz exercia de president i Mainat de conseller i director creatiu. Jordi Bosch, fins ara conseller delegat, assumirà la presidència, mentre que Pilar Blasco, directora general de Zeppelin TV (productora que també pertany a Endemol), en serà la manager directora.

Amb tot, Cruz i Mainat continuaran vinculats a la propera edició d’Operación Triunfo, que Telecinco començarà a emetre el proper gener, segons va confirmar aquest dilluns Endemol en un comunicat. A més, Toni Cruz continuarà un temps més per acabar amb la producció executiva dels espais que té en marxa Gestmusic, com Destino Eurovisión, Más que baile o Atrapa un millón.

Cruz i Mainat ja van dimitir dels seus càrrecs a Endemol al desembre del 2008 per diferències amb Telecinco, propietària d’Endemol. Un mes després però, van tornar al càrrec després de rebre el recolzament del comitè de direcció d’Endemol Internacional.

Toni Cruz i Josep Maria Mainat van fundar la productora Gestmusic el 1987 juntament amb l’altre membre de La Trinca, Miquel Àngel Pascual, qui posteriorment va deixar l’empresa. L’any 1994, Endemol va esdevenir l’accionista majoritària de Gestmusic, i el 2002, es va fer amb el 100% al comprar el 40% que Cruz i encara mantenien.