El passat dimecres, les emissions de la televisió local del Vendrell es van incorporar al canal Penedès Televisió en període de proves, ja que la seva petició per incorporar-se al Consorci penedesenc tot just s’està tramitant.

Amb el pas de la televisió analògica a la digital, Televisió El Vendrell s’havia d’incorporar al Consorci Penedès TV (integrat per Vilafranca, Santa Margarida i els Monjos, Gelida i La Granada), però la falta d’entesa va fer que es quedés al marge i continués les emissions de forma alegal.

Ara, tres anys després, hi ha hagut acord, i El Vendrell finalment s’incorporarà al Consorci. Però com que no ha culminat el procés administratiu i l’Ajuntament havia de tancar el seu emissor de TDT (per la imminent aplicació del Pla del dividend digital), ja ha començat a emetre a l’antiga Televisió de Vilafranca per tal de donar continuïtat a la programació.

Amb l’entrada a la graella de Penedès TV, els continguts que fins ara només es veien a El Vendrell ara també arriben a les comarques de l’Alt i el Baix Penedès i el Garraf. La incorporació implica canvis en la graella: a les hores senars s’emet l’informatiu del Vendrell, i a les parells el de l’Alt Penedès. A més, a les 17.30 h s’ha incorporat un programa de 30 minuts de la televisió vendrellenca. La resta, com a mínim fins que no es produeix la integració definitiva al Consorci, continuarà igual.