TV3 estrena dijous a la nit Una història de la literatura (23.25 h), un programa de format breu presentat per Elisenda Pineda que parlarà sobre reconeguts escriptors catalans amb humor. Es tracta d’un espai que “segurament no és el que l’espectador s’espera”, en paraules de Pineda.

El nou programa és una producció de TV3 amb la col·laboració de 12 Monos, sorgida de la segona convocatòria de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el Departament de Cultura per reactivar el teixit empresarial del sector audiovisual.

Cada episodi del nou espai estarà dedicat a un autor que serà presentat amb un relat animat sobre la seva trajectòria. El programa tindrà convidats amb els quals Elisenda Pineda parlarà sobre l’escriptor escollit en una tertúlia sui generis acompanyada de Godai Garcia.

Una història de la literatura constarà de deu capítols de 14 minuts, i TV3 n’emetrà un parell cada dijous. El primer episodi està dedicat a Caterina Albert / Víctor Català i el convidat és Toni Soler. El segon l’autor és Eugeni d’Ors i la convidada Empar Moliner.

En els següents capítols hi haurà com a convidats Oye Sherman, Pepe Colubi, Laura Grau ‘Inflowenser’ i Malcolm Otero, entre d’altres.