Un 35,8% de la producció de Televisió de Catalunya del 2011 està realitzada mitjançant productores associades (coproduccions) o externes (encàrrecs directes). La inversió destinada a la producció aliena en total és de 60 milions d’euros, 8 milions menys que al 2010, quan el percentatge de producció aliè era d’un 38,3%.

En aquest 35,8% del 2011 s’hi inclou la inversió que TVC realitza en el sector del cinema, l’animació i el documental a través del 6% d’inversió que marca la llei. En total, 16 milions d’euros, la mateixa quantitat que l’any passat. Segons la directora de TV3, Mònica Terribas, els encàrrecs directes en els que TV3 no produeix “són els menys”.

“Per llei tenim l’obligació, la voluntat i la vocació de ser motor del sector audiovisual; per tant, el compartir amb el sector una part de la nostra producció forma part de la nostra voluntat. No és una qüestió d’externalitzar, sinó de compartir el talent que hi ha en el sector”, va assegurar fa una setmana Mònica Terribas en sessió de control parlamentari.

Davant la suposada infrautilització del personal per l’excés d’externalització insinuada pel diputat Jordi Cañas, de Ciutadans, Terribas va assegurar que en aquest moment “la plantilla de TV3 està treballant al 100%”. En aquest sentit, va remarcar que en els darrers tres anys hi ha hagut més de 120 persones que no s’han substituït.