TV3 ha posat en marxa una enquesta per recollir els suggeriments i opinions de les persones usuàries per tal de desenvolupar un recomanador de continguts avançat per a la plataforma TV3alacarta. L’objectiu és que la nova eina recomani vídeos de manera personalitzada encaixant en les preferències de cadascú.

La iniciativa s’emmarca en el projecte PICAE (Publicació Intel·ligent de Continguts Audiovisuals i Editorials), que desenvolupa nous models i eines analítiques de recomanació de continguts amb l’objectiu de millorar l’experiència d’usuari, basada en el seu perfil i entorn, així com el nivell de satisfacció i fidelització. En paral·lel, també es busca incrementar el consum digital.

A més de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, en la iniciativa participen la Universitat de Barcelona, Eurecat – Centre Tecnològic de Catalunya (que coordina el projecte), Enciclopèdia Catalana, Nextret, BMAT Licensing, Connociam Consulting, Rebold Marketing and Communication i Edició de Premsa Periòdica Ara.

La participació de la CCMA en el PICAE consisteix en l’aportació dels requeriments tècnics, funcionals i de negoci. Alhora, TV3 col·labora en la coordinació, el desplegament i l’execució dels pilots del projecte, oberts al consum públic, per ajudar a analitzar i mesurar els resultats amb l’objectiu de millorar la experiència dels usuaris.

El PICAE ha estat cofinançat per l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa de la Generalitat ACCIÓ.