Després de quatre mesos amb shares inferiors al 14% i avantatges al voltant dels dos punts respecte la segona classificada, TV3 ha tornat a distanciar-se de forma considerable. En concret, a l’abril, la cadena pública ha obtingut una quota de pantalla del 14,3%, un punt més que al març, segons dades de Kantar Media.

A més, la seva seguidora més immediata, Telecinco, es queda en un 10,6% de share (quatre dècimes més). Això fa que TV3 avantatgi la segona classificada en 3,7 punts, quan al març eren 2,2.

Per darrere trobem Antena 3 (a l’abril superada per Telecinco) amb un 10,4% de quota (set dècimes menys que al març); La1, amb el 7,2% (cau dues dècimes); La Sexta, amb el 6,1% (en puja tres); Cuatro, amb un 5,3% (en baixa dues), i 8tv tanca el rànquing de cadenes generalistes amb el 3,6% de share (puja dues dècimes).

A banda, a l’abril, TV3 ha tornat a situar un total de 21 programes entre els 40 més vistos, 11 dels quals entre els 15 primers. A més, ha estat la cadena més vista 22 dels 30 dies del mes, destacant de nou el lideratge dels informatius, el programa més seguit un total de 18 dies: el Telenotícies migdia ha liderat el rànquing de programes més vistos tretze dies; el Telenotícies Cap de Setmana Migdia, quatre, i el Telenotícies Cap de Setmana Vespre, un.

Quant a la resta de canals de TVC, el Super3/33 obté un 1,6% de quota de pantalla (una dècima menys que al març), el 3/24 es queda amb un 1,1% (torna a baixar una dècima), i Esport3 ha igualat el seu rècord històric amb un 1,6% (cinc dècimes més).

Telecinco torna a liderar en solitari a l’Estat

En el conjunt de l’Estat, Telecinco desfà l’empat del març i lidera en solitari el rànquing amb un 13,6% de quota de pantalla (cinc dècimes més).

Per darrere queda despenjada Antena 3 amb un 13% de share (perd una dècima), seguida de La 1, amb un 10,9% de quota (guanya set dècimes). A continuació, La Sexta també desfà l’empat del mes anterior amb un 6,1% (dues dècimes més) i avança Cuatro, que es queda amb un 5,6% (cau tres dècimes.

El Super3/33, líder en valoració

Pel que fa a la valoració qualitativa del panel de l’empresa GfK, el Super3/33 recupera el lideratge de la classificació amb una puntuació 8,7 (tres dècimes més), situant-se per davant de La 2, que es manté amb 8,5 punts.

Quant a les cadenes generalistes, La SextaTV3 continuen empatades amb 8 punts cadascuna, seguides de Cuatro, amb 7,8 (es manté); Antena 3, amb un 7,7 (guanya una dècima); La1, amb un 7,6 (es manté), i tanca Telecinco amb un 7,5 de puntuació (una dècima més).