TV3 estrena aquest dimecres a la nit El llop, un format entre el concurs, el reality i la divulgació teatral presentat i dirigit per Àngel Llàcer. El nou espai mostrarà en vuit episodis com es prepara des de zero la representació d’una obra de gran format com Terra baixa, d’Àngel Guimerà, que posteriorment farà una gira per Catalunya.

Amb l’entreteniment com a punt de partida, l’espai vol posar de relleu la importància de les companyies teatrals amateurs del país, a més de reivindicar el paper d’Àngel Guimerà, de l’obra Terra baixa, i de les companyies que han representat l’obra al llarg de la història.

En la presentació d’El llop, Llàcer ha dit que és un programa difícil d’etiquetar, que sorgeix de la seva experiència teatral com a director i en l’interès que ha observat al seu voltant pel procés de confecció d’una obra. També ha reconegut que és un programa que s’ha de veure de principi a fi, perquè va canviant de format. “Als primers dos capítols veureu un càsting pur i dur, després una convivència i després uns assajos que van des de la primera lectura fins a l’estrena del programa”, ha apuntat.

Per la seva part, el cap d’entreteniment i actualitat de TV3, ha explicat que, per una banda, El llop “té una vessant manifestament divulgativa” i “explora a fons una de les obres cabdals de la literatura catalana”, i de l’altra ha destacat la manera com fa front a aquesta divulgació cultural, “amb un format que explora tots els gèneres de l’entreteniment”.

El llop és una producció de TV3 amb la col·laboració de Turruà Llàcer, i va ser un dels 25 projectes audiovisuals seleccionats en la segona crida conjunta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el Departament de Cultura, que entre d’altres té com a objectiu el foment de la producció audiovisual de programes d’entreteniment basats en continguts culturals, així com la reactivació del teixit empresarial del sector audiovisual.

Sobre la col·laboració entre TV3 i Cultura, el director de la cadena, Vicent Sanchis, ha destacat que “està donant molts bons resultats”, i que treballaran perquè “es mantingui amb la mateixa qualitat i el mateix nervi durant tots els anys que queden”.