Aquest divendres, la delegació de TV3 a Lleida ha inaugurat oficialment la seva nova seu. Es troba en un edifici d’oficines al número 33 de l’avinguda de l’Exèrcit, i compta amb 255 metres quadrats repartits en una planta diàfana amb llum natural. La cadena destaca que l’amplitud i la forma quadrada de la sala fan que el personal pugui treballar en una mateixa redacció, amb més comoditat i espai, en taules de 160 centímetres que garanteixen les distàncies de seguretat necessàries per la Covid-19, a més de permetre renovar l’aire de manera continuada.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència del director de TV3, Vicent Sanchis; el cap d’informatius, David Bassa; la consellera de la CCMA, Rita Marzoa, i també l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, a més de la delegada de TV3 a Lleida, Carolina Gili, i tot l’equip de la delegació.

Tercera seu en 32 anys

La primera seu de la delegació de TV3 a Lleida es va estrenar a començaments de 1989 a la Caparrella, situada a 5 quilòmetres de la ciutat, en un espai cedit per la Diputació. Al cap d’uns mesos, el juny de 1989, es va traslladar al carrer d’Humbert Torres 13, on durant 32 anys ha comptat amb unes instal·lacions d’uns 300 metres quadrats, amb un plató, una sala de realització i tres d’edició.

Actualment, amb la digitalització i la compactació d’equips, han canviat els requeriments tècnics i d’espai de la delegació, de manera que aquestes sales ja no són necessàries, assenyalen des de la cadena. A la nova delegació, per fer les desconnexions del Telenotícies comarques, el plató i la sala de realització quedaran substituïts per un hotpoint, des d’on es podran fer connexions en directe de manera més àgil i senzilla, i per editar les imatges es deixaran de fer servir les sales d’edició, ja que els equips les editen des dels seus ordinadors.