Una setmana abans que arrenqui la nova temporada televisiva del programa Crims, TV3 posarà en marxa un canal exclusiu digital i temporal dedicat al gènere true crime. El canal efímer TV3 Crims s’activarà dilluns 25 d’abril, a les 22.05 h, amb l’estrena del darrer capítol de la sèrie Cucut, i s’allargarà fins al 2 de maig, coincidint amb l’emissió del primer episodi de la nova temporada del programa dirigit i presentat per Carles Porta.

La iniciativa inclou la reemissió de les dues primeres temporades de Crims i d’algunes sèries de ficció de TV3, entre d’altres. A més, es recuperaran diversos documentals i reportatges de crònica negra, com Tor, la muntanya maleïda, signat el 1997 pel mateix Carles Porta, Josep Maria Domènech i Pol Izquierdo.

El canal digital comptarà també amb diversos continguts inèdits, com el programa Crims i càstigs, una tertúlia amb diversos especialistes del gènere del true crime que analitzaran el fenomen narratiu d’històries reals explicades amb elements i recursos de la ficció.

A més, inclourà una extensa entrevista amb el periodista i escriptor Carles Porta, on parlarà dels moments més destacats dels casos vists fins ara, avançarà alguns detalls de la nova temporada, i explicarà quin és el procés creatiu que hi ha darrere de la producció de cada capítol de Crims, tant en la versió televisiva com la radiofònica.

Finalment, al canal TV3 Crims també es podrà veure un especial del programa Independents d’iCat dedicat a les anomenades murder ballads.

Ficció i no-ficció

El canal temporal dedicat al true crime emetrà cada dia de 6 a 8 h la ficció Crims, la sèrie, emesa el 2000 i protagonitzada per Emma Vilarasau. Tot seguit, fins a les 12 h, es podran veure tots els capítols del thriller Nit i dia. El seguiran les sèries La sala i La fossa.

La graella també inclou les dues produccions de ficció més recents dels dilluns de TV3, les sèries Cucut i The five. La llista de ficcions recuperades inclouen la sèrie Moebius i els llargmetratges Codi 60 o La vampira del Raval.

A més de Tor, la muntanya maleïda, al llarg de tota la setmana també s’emetran diversos reportatges del 30 minuts emesos en els darrers anys. A la franja de primera hora de la tarda es recuperaran els treballs Les proves del crim, Operació Omega: cas tancat, L’última esperança de Paco, El cos del delicte i El final de la cacera, així com el documental Forenses, del Sense ficció.