El programa Sense ficció de TV3 estrena aquest dimarts a la nit un documental dedicat a Maria del Mar Bonet amb motiu dels més de 50 anys dalt dels escenaris de la cantant mallorquina. Maria del Mar és una coproducció de Batabat i TV3, dirigida per Joan López Lloret i amb guió del mateix López i el periodista musical Jordi Bianciotto.

El film mostra una Bonet personal, íntima, que parla de la seva pròpia evolució, del moment d’aturar-se, o no, del perquè dels camins que ha anat triant al llarg de la seva vida, del que viu més enllà de la música, i de les coses que per a ella han estat i són fonamentals.

Maria del Mar parteix del viatge que Bonet va fer a Cuba l’estiu passat per presentar el seu darrer disc, Ultramar, i a partir de la seva immersió a la vida de l’illa es van desgranant aquests 50 anys de carrera.

El documental compta amb testimonis diversos, des de familiars i amics de la infància fins a artistes com Martirio, Nacho Duato, Borja Penalba, Joan Manuel Serrat, Lluís Llach o Manolo García.

Paral·lelament, se segueix de prop la preparació del concert a Cuba i la relació que des de fa pocs anys Maria del Mar Bonet ha establert amb diversos músics cubans, com Jorge Reyes i José Maria Vitier, i les seves famílies.