La televisió pública catalana ha posat en marxa un nou canal IP des d’on es poden seguir en directe, durant les 24 hores del dia, les càmeres que té situades arreu de Catalunya i que els telespectadors poden veure als espais d’El temps o en els intervals del canal de notícies 3/24.

El nou canal, batejat amb el descriptiu nom de Càmeres de TV3, és accessible a través del servei de vídeo TV3alacarta i des de la secció de càmeres del portal de notícies 3cat34.cat.

Les imatges de les diferents càmeres van acompanyades de la informació sobre el lloc on estan situades i de dades meteorològiques, com ara la temperatura, la humitat relativa i la direcció i la força del vent. A més, en el senyal de vídeo s’hi ha incorporat l’àudio de Catalunya Música.

Actualment, s’ofereix el senyal en directe de més de 40 càmeres: Ametlla de Mar, Amposta, Balaguer, Banyoles, Barcelona Centre, Barcelona Collserola, Barcelona Port Olímpic, Benicàssim, Boí Taüll, Cabdella – La Vall Fosca, Calafell, Cambrils, Cerdanyola del Vallès, Collet dels Feixos, El Port del Comte, Espot, Girona, La Molina, l’Estartit, Lleida, Lloret de Mar, Manresa, Masella, Montserrat, Núria, Palamós, Palma, Perpinyà, Roses, Sant Boi de Llobregat, Sant Carles de la Ràpita, Sant Feliu de Guíxols, Sant Joan Despí, Santuari de Queralt, Tarragona, Tàrrega, Tivissa, Tortosa, Tremp, Vaquèira, Vic, i Vielha.

A banda, el 3cat24.cat ja ofereix un widget per a cadascuna de les càmeres, de manera que qualsevol web o blog pot inserir a les seves pàgines la imatge de la seva localitat.