‘Mòpies’ és la primera sèrie de ficció produïda conjuntament per IB3, À Punt i TV3.

Aquest any, TV3 farà una gran aposta per les sèries de ficció, tant via televisiva com a través de la plataforma 3alacarta. La cadena pública emetrà 30 sèries el 2023: vuit amb participació en la producció i 22 comprades i doblades al català. Unes xifres que contrasten amb les de 2022, quan es van estrenar dues produccions amb participació de TV3, mentre que les de producció aliena no van arribar a la desena.

A més de l’aposta per incrementar l’oferta de sèries de ficció, destaca la determinació per adaptar-se als nous hàbits de consum i poder oferir les sèries al 3alacarta (que s’actualitzarà a mitjan d’any) amb l’adquisició dels drets digitals de les produccions alienes.

L’emissió de les 30 de sèries d’enguany compta amb un pressupost de 3,4 milions d’euros per a les produccions participades i de 3,3 milions per a les alienes (a banda del doblatge). En paral·lel, hi ha onze produccions en fase de preproducció amb una partida d’11,4 milions que es podrien estrenar el 2024.

Tres produccions conjuntes d’IB3, À Punt i TV3

De les vuit sèries que TV3 estrenarà i ha participat en la producció, tres són amb IB3 i À Punt Mèdia: Mòpies, Sicília sense morts i Llim. La resta de sèries són Bojos per Molière, Cites Barcelona, La mirada de la Fiona, Els hereus de la Terra i Operació marea negra.

Entre les produccions internacionals que es podran veure per primer cop en català destaquen Borgen, Babylon Berlin, L’amica geniale, La mansió de Beecham, Hotel Europa, Roots o Miss Scarlet & the Duke.