El proper curs TV3 estrenarà Planta baixa, un nou programa que s’emetrà de dilluns a divendres d’11.50 a 13.55 h, entre Els matins i el Telenotícies comarques. Es tracta d’un magazín d’actualitat social i política conduït per Ricard Ustrell, amb reporters al carrer, moltes connexions, sense tertúlies i amb públic al plató. El nou programa comptarà amb un equip de joves periodistes que s’estrenen a la televisió amb la voluntat d’aportar “un punt de vista jove, inèdit i modern del que passa a Catalunya”.

Planta baixa s’emetrà en directe des d’un plató de TV3 reconvertit en un pis: al menjador s’hi analitzaran les notícies més importants del migdia; a la sala d’estar, els temes d’interès social d’investigació pròpia; a la cuina quatre periodistes especialitzats hi explicaran històries de medi ambient, feminismes, ciutadania, vida digital, etc; i l’altell és l’espai per a la reflexió, on aportaran la seva visió del món professionals del món del periodisme i de la universitat.

Un equip jove

Planta baixa una coproducció de La Manchester, la productora de Ricard Ustrell, que codirigeix el programa amb Xavi Rossinyol. El periodista Maiol Roger –que deixa el diari Ara– és el sotsdirector i Xavi Garcia Balañà el realitzador.

Cada dia pel plató passaran Cristina Solias, Xavi Canalias, Jordi Asturgó, Berta Torrades i Bea Duodu. Fora de l’estudi, cobrint la informació política, hi haurà Dani Sánchez Ugart i Sandra Castells, i des de Madrid Tania Tapia. Per la seva part, Bàrbara Sedó i Edgar Sapiña seran els reporters dels temes socials.

Completen la redacció Ricard Llenas, Xènia Santigosa i Marc Güell (guió) i Judith Arnalot i Aleix Serra (xarxes). L’equip de producció estarà dirigit per Gemma Tarragó, i comptarà amb Lourdes Sacasas, Franki Pereira i Sarah Contreras. Guillem Cabra assumeix la producció executiva de La Manchester.