Finalment s’ha tancat l’acord pel qual la cadena ABC adaptarà i emetrà la sèrie Polseres vermelles, escrita per Albert Espinosa, dirigida per Pau Freixas i produïda per Televisió de Catalunya i Filmax. Així, la producció de la versió per als Estats Units anirà a càrrec de l’ABC; la creativitat serà aportació de Dreamworks TV, d’Steven Spielberg; mentre que el guió serà obra de Marta Kauffman, coreadora i productora executiva de Friends.

D’aquesta manera, Polseres vermelles tindrà el seu capítol pilot per als EUA. Si aquest rep el suport dels anunciants quan se’ls projecti, aleshores ABC, que pertany a The Walt Disney Company, la convertirà en telesèrie.

“Per a una televisió pública com la nostra aconseguir fer una sèrie que posi en valor la lluita per la vida des de la perspectiva dels nens que s’enfronten a les seves limitacions ja ha estat un somni. Que això traspassi les fronteres i arribi arreu del món és la culminació de la nostra funció: universalitzar continguts amb sentit constructiu”, assegura la directora de TV3, Mònica Terribas.

Segons Julio Fernández, president de Filmax, que als Estats Units s’interessin per Polseres Vermelles és “un fet històric a nivell empresarial”. I afegeix: “Des del primer minut hem cregut en aquest projecte, perquè és diferent de tot el que s’ha fet fins ara, i ens omple d’orgull que als EUA l’hagin sabut valorar igual que nosaltres. I si, a més, darrere d’aquest projecte figuren els noms de Steven Spielberg o Marta Kauffman, l’orgull és encara més gran”, afirma Fernández.

“La meva felicitat és completa”, afirma exultant Albert Espinosa. “Crec que quan es treballa amb una llibertat tan potent com la que donen TV3 i Filmax acaben passant coses precioses”, rebla l’escriptor i director.

Polseres vermelles, de la qual es prepara la segona temporada, s’emetrà doblada al castellà a l’Estat a través de TNT i una de les cadenes d’Antena3. Aquesta versió doblada també es podrà veure a Mèxic, Puerto Rico i Estats Units. A banda, la sèrie catalana també arribarà a Finlàndia i Corea del Sud.