Aquest dimarts, TV3 dedica una nit especial al periodista Àngel Casas, per retre homenatge a aquest pioner del talk show i una referència del periodisme musical.

Per començar, el programa Sense ficció emetrà el documental Àngel Casas tal com raja (22.05 h), una producció de TV3 dirigida per Josep Rovira.

Es tracta d’una entrevista on el periodista relata el malson viscut el darrer any i mig des de que li van diagnosticar una malaltia rara i de mal pronòstic, i repassa la seva trajectòria.

Al documental es pot veure Casas conversant amb el seu amic Joan Manuel Serrat; amb un dels seus primers guionistes, Xavier Sardà, i amb Josep Maria Mainat, amb qui va treballar en diversos programes. També hi participen noms com l’actriu i cantant Jane Birkin, els músics Miguel Ríos i Quimi Portet, la cantant Massiel, l’actor Imanol Arias, l’escultor Jaume Plensa, l’actriu María José Cantudo, el restaurador i expromotor musical Ramon Parellada, i el seu metge nefròleg Josep Maria Mallafré.

Amb els seus testimonis s’ofereix un retrat d’Àngel Casas, i més enllà de la seva faceta d’entrevistador es recullen els trets més característics del seu perfil humà i professional.

Després del documental del Sense ficció, TV3 emetrà el programa especial Recordant… Àngel Casas Show (23.10 h), que tractarà de recuperar l’ambient del programa i rememorar alguns dels millors moments, tant de les entrevistes com de les actuacions musicals.

La voluntat és que l’especial sigui un espectacle, una festa tant per al periodista com per a l’audiència. Al plató, Àngel Casas estarà acompanyat per uns quants presentadors de TV3 que faran de mestres de cerimònies, i també participaran antics guionistes del seu programa, com Xavier Sardà, Teresa Berengueras o Jordi Beltran. Els ajudaran a repassar la trajectòria professional del protagonista els crítics Sergi Pàmies, Mònica Planas i Toni Vall.

Recordant Àngel Casas Show oferirà tres actuacions sorpresa, una d’elles el retrobament a de Manolo Garcia i Quimi Portet a Els Burros, i comptarà amb la presència de Charlene Tilton, la Lucy de la sèrie Dallas.

Aquesta nit d’homenatge tindrà continuïtat amb l’obertura d’una pàgina web especial dedicada a Àngel Casas amb algunes de les entrevistes i actuacions dels seus programes.