Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio han preparat una programació especial de dijous a diumenge amb motiu del Dia Mundial de la Infància (el 20 de novembre). Així doncs, diversos nens i nenes tindran un paper actiu en l’edició, muntatge, producció, locució i participació en tertúlies d’alguns informatius i programes, per tal d’explicar el món amb la seva mirada.

La programació especial culminarà diumenge al Telenotícies vespre de TV3 (21 h), en el qual 12 estudiants de secundària faran d’editors. Així doncs, per primera vegada, les notícies i l’escaleta d’aquest informatiu s’elaboraran tot seguint les seves indicacions.

La primera col·laboració dels infants serà dijous a l’InfoK del SX3 (19.30 h), en què una dotzena d’alumnes de primària s’encarregaran de la selecció de temes i faran de presentadors.

Diumenge, el programa Ràndom del SX3 (20 h) farà una edició especial anomenada No callis!, onuna vintena de nens i nenes d’entre 10 i 13 anys debatran sobre temes que els afecten directament, però sobre els quals en general no se’ls consulta.

Per la seva part, les tertúlies de divendres a El matí de Catalunya Ràdio (10 h) i La tarda de Catalunya Ràdio (15.15 h) estaran protagonitzades per infants, que també tindran presència en altres seccions d’aquests programes i en les edicions del dia del Popap (13.05 h) i el Tot costa (19.05 h).

Dissabte, El suplement de Catalunya Ràdio comptarà amb tres infants que faran El comunista amb Joel Díaz (10 h), i la secció de Pep Nogué serà sobre nutrició infantil (12.30 h). Posteriorment, el programa Kids XS estarà dedicat exclusivament al Dia Mundial de la Infància, i més concretament a la salut mental (13.05 h).

Diumenge, a Catalunya Ràdio L’ofici d’educar se centrarà en els pilars de la salut mental en l’inici d’El suplement (6.05 h). El magazín també inclourà durant el matí una taula de debat amb quatre nens i nenes. Un restaurant caníbal a Berlín, Tot gira i La nit dels ignorants també incorporaran continguts dedicats a la infància.

Pel que fa a Catalunya Música, diumenge Set de sons oferirà un programa especial sobre el Dia dels Drets de la Infància (9 h), posant de relleu la importància del dret a la participació en la vida artística i cultural.