Des d’aquesta setmana, el portal de Televisió de Catalunya i el seu servei de vídeo per internet tv3alacarta incorporen en els vídeos sota demanda la senyalització orientativa de l’edat recomanada per a cada contingut, com es fa en les emissions televisives.

Tot i que no hi ha cap normativa que obligui els mitjans a realitzar aquesta senyalització a internet (sí a la televisió), TV3 ha decidit implementar-la al tv3alacarta per “donar millor servei” als usuaris. Des de fa temps, la senyalització també és present a les planes de programació del portal tv3.cat i a l’apartat de properes emissions que tenen tots els webs de programes.

Aquestes recomanacions d’edat estan definides pel Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) i pel Ministeri de Cultura espanyol, i tenen com a objectiu la protecció de la infància i l’adolescència. Les qualificacions de programes que s’utilitzen actualment són “no recomanat per a menors” de 7, 10, 12, 13, 16 i 18 anys, mentre que quan no hi ha cap icona vol dir que és un programa per a tots els públics.

A més, en els continguts a internet per a majors de 18 anys, TVC reforça la comunicació amb l’aparició d’una pantalla que ocupa tota la zona del reproductor i que recorda a l’usuari que el vídeo que està a punt de reproduir no és adequat per als menors d’edat.