El 3 de novembre, Televisió de Catalunya canviarà alguns paràmetres de difusió dels seus canals per millorar la cobertura del senyal i l’accessibilitat a tota l’oferta temàtica i de serveis complementaris. Aquests canvis poden afectar alguns receptors de les demarcacions de Girona, Lleida i Tarragona, de manera que pot ser cal ressintonitzar i/o reubicar els canals.

La millora de les emissions, com a conseqüència del canvi en el transport del senyal que es farà via satèl·lit, permetrà ampliar arreu del país la recepció òptima de TV3 HD, 3/24, Super3/33, Esport3; la subtitulació, l’audiodescripció i tots els serveis associats a través del botó vermell. El canvi també inclou la millora de l’accessibilitat de les emissores de Catalunya Ràdio a través de la TDT, i de les emissions d’IB3 en el marc de la reciprocitat amb les Illes Balears.

Així doncs, si a partir del 3 de novembre, el senyal de qualsevol dels canals de Televisió de Catalunya a les comarques de Girona, Tarragona o Lleida (fora de la Vall d’Aran) es deixa de veure amb normalitat, caldrà fer una recerca en la guia de programació i tornar-los a reubicar en el lloc desitjat del comandament.

La CCMA explica que en alguns casos és possible que l’aparell hagi activat una ressintonització automàtica i que els afectats hagin quedat a la cua del llistat de canals memoritzats. En el cas de no trobar-los, serà necessària fer una ressintonització i una posterior reubicació en el lloc i ordre desitjat.

També és possible que en alguns dispositius no sigui necessària cap actuació, ja que els aparells més avançats detecten les modificacions dels canals i els reubiquen automàticament al mateix lloc del llistat.

Tampoc serà necessari ressintonitzar en el cas dels aparells situats a la demarcació de Barcelona ni a la Vall d’Aran, ja que la millora del senyal i de les prestacions tècniques en aquestes zones no implica un canvi dels paràmetres d’emissió.

Per a qualsevol dubte es recomana adreçar-se al servei d’atenció a l’audiència de la CCMA.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram