Televisió de Catalunya ha fet un nou pas en l’accessibilitat amb la posada en marxa del servei d’audiodescripció per al canal de TV3 en alta definició a través d’una via externa als canals d’àudio. Amb el nou sistema, l’audiodescripció no apareix com un idioma més, sinó com un àudio addicional que es mescla amb l’idioma principal.

D’aquesta manera es pot mantenir íntegra la qualitat de l’àudio, ja sigui en estèreo o 5.1, alhora que s’escolta l’audiodescripció, segons destaca la cadena.

Al nou servei s’hi accedeix a través del botó AD o AD/SUBT del comandament a distància, o des d’una funció equivalent, dins el menú del televisor.

En una primera fase només s’ha implementat el nou sistema d’audiodescripció a TV3-HD. La resta de canals en estàndard de TVC mantenen el sistema d’audiodescripció anterior, perquè la majoria de televisors antics no permeten accedir-hi, i així es dona més marge de temps als usuaris per anar actualitzant els aparells.

Els televisors més nous i els que actualment es venen al mercat poden rebre correctament l’audiodescripció a través d’aquest sistema, ja que fa anys que està operatiu.