Després de més d’un any i mig de negociacions, Guionistes Associats de Catalunya (GAC) i Televisió de Catalunya (TVC) han signat un acord per millorar les condicions dels guionistes freelance que treballen per a la televisió pública a través d’una productora, el qual entrarà en vigor la temporada vinent. L’organització destaca que, tot i ser un primer pas, aquest és “molt important”, ja que fins ara mai s’havia signat un acord d’aquestes característiques.

El conveni, que consta bàsicament de cinc punts, té per objectiu permetre que tots els guionistes amb una relació mercantil treballin amb contracte. El document inclou l’aplicació d’una mesura que obligarà a tots els projectes que es presentin a la bústia de cadascun dels departaments de TVC a incloure un document que certifiqui la cessió de drets per part de l’autor.

El pacte també explicita la voluntat de TV3 de donar una correcta difusió a la figura del guionista en totes les produccions en què participin, així com reconèixer el GAC com un dels interlocutors principals per qüestions relacionades amb el guió.