Les queixes dels telespectadors a la defensora de l’audiència de la CCMA, Adelina Castillejo, per l’horari de la sèrie Polseres vermelles han sorgit efecte. A partir del proper dilluns, TV3 preestrenarà els capítols de la segona temporada al seu web a les 19.30 h, tres hores abans que s’emetin a la televisió.

L’èxit de Polseres vermelles entre els més joves queda palès en les audiències. El primer capítol de la nova temporada, emès el passat 14 de gener, va tenir una quota de pantalla mitjana del 25%, però entre els infants de 4 a 12 anys era del 37%, mentre que entre els joves de 13 a 24 pujava fins al 49%. El segon episodi, emès el passat dilluns, va registrar un 23,7% de mitja, que va ser del 50,2% entre els infants i del 44,8% entre els joves.

La mesura busca conciliar l’horari

Precisament, les queixes rebudes provenen principalment dels pares, que argumenten que els seus fills se’n van a dormir molt tard per poder veure la sèrie, cosa que dificulta la conciliació amb l’horari escolar. Per no fer perillar el lideratge de TV3 en l’horari de màxima audiència, finalment s’ha optat per penjar el capítol al web unes hores abans. “La preestrena dels capítols per internet, i en horari de tarda, permetrà, sens dubte, que els espectadors puguin fer una millor conciliació de la vida professional i la vida familiar”, assenyala la cadena.

Les protestes pels horaris d’alguns programes televisius no és nova. Fa temps que van en augment les queixes perquè la franja de prime time cada cop va més tard, desplaçant-se en els darrers anys de les 21.30 a les 22.30 h.