D’aquí endavant és l’eslògan de la temporada 2013-2014 de TV3, la qual presenta una programació continuista i amb pocs riscos, seguint la premissa del que funciona no s’ha de tocar. Així, Eugeni Sallent, en el segon any com a director de la cadena, torna a apostar per les línies mestres que li va deixar la seva predecessora, Mònica Terribas, fent valer els 14 mesos de lideratge que acumula TV3, que el proper 10 de setembre farà 30 anys que va començar les emissions.

Durant la presentació de la nova graella, Sallent ha remarcat que l’experiència d’aquestes tres dècades “està al servei d’un projecte de futur a partir dels pilars que són els informatius, els esports i l’entreteniment de qualitat”.

Sobre la nova temporada, el director ha destacat que TV3 oferirà més de deu hores diàries de programació en directe, principalment per l’augment de la durada de Divendres (mitja hora més), Espai Terra (deu minuts) i Els matins (que ja va incrementar una hora al gener). A més, apostarà per optimitzar recursos interns potenciant la producció pròpia “amb la complicitat i col·laboració de la indústria audiovisual”.

Retorns i novetats

A banda de la programació habitual, aquesta temporada tornen Afers exteriors (després de quatre anys d’absència), El convidat, La meva i Caçador de bolets (que es trasllada als dissabtes després del Telenotícies migdia).

Les novetats de la temporada són El foraster, on l’humorista Quim Masferrer recorre pobles petits de Catalunya per descobrir les peculiaritats dels seus veïns; Oh Happy Day, un concurs musical presentat per Eduard Farelo (en substitució de La partida de TV3); Summa positiva, amb Tatiana Sisquella, on es parlarà dels “grans temes de la vida”, i Collita pròpia, amb Lídia Heredia, que agafa el relleu de Lletra petita per posar en valor el patrimoni dels productes artesanals.

En ficció, tornarà Kubala Moreno i Manchón, i s’estrenaran les minisèries Olor de colònia i Descalç sobre la terra vermella, i els telefilms Desclassificats, El mètode Gronhölm i Un berenar a Viena.