L’afer del requeriment notarial del líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, rebut pel director de l’Àgora, Xavier Bosch –per preguntar si havia cobrat per actuar de lobby a Madrid–, va fer acte de presència en la sessió de control parlamentari de la CCMA del passat divendres. PSC i ICV-EUiA es van encarregar de preguntar sobre quines conseqüències podia tenir i, de passada, retreure l’acció del democristià.

La directora de TV3, Mònica Terribas, va assegurar que “no hi ha cap raó” pels requeriments notarials –n’hi ha un altre d’idèntic de Josep Sánchez Llibre, company de Duran a Madrid– i va defensar que a l’entrevista “no” es fan les afirmacions que diuen en els seus escrits. Així, des de la cadena pública ja s’ha donat resposta als requeriments fent costat a Bosch.

Durant la sessió, Terribas va explicitar la seva sorpresa pel fet que el requeriment arribés el passat 10 de gener, gairebé dos mesos després de l’entrevista, cosa que feia “improcedent” una rectificació immediata en cas que aquesta s’hagués de produir.

“Les preguntes no han d’ofendre; les preguntes s’han de poder fer, sempre, totes, perquè en això rau la llibertat del nostre ofici”, va defensar Terribas. A més, va afegir que és “saludable” realitzar-les perquè donen l’oportunitat que la persona afectada pugui respondre.

Els periodistes “no són intocables”

Davant les crítiques rebudes per PSC i ICV-EUiA, la diputada de CiU, Marta Alòs, va defensar que no és la primera vegada que un professional és qüestionat per les seves preguntes, i va remarcar que, com altres col·lectius, els periodistes “no són intocables”. La socialista Montserrat Tura va encarregar-se de puntualitzar que els polítics i, en aquest cas, Duran i Lleida, tampoc ho són.

Amb tot, Alòs va defensar que si una persona se sent ofesa té tot el dret a defensar-se. “Poca broma amb el senyor Duran; si ell creu que s’ha ofès amb alguna cosa, farà el que cregui convenient”, va defensar.

Ara, des de TV3 esperen quin serà la propera passa del líder d’Unió.