El consell de govern de la CCMA va aprovar aquest dimecres reorganitzar les delegacions i els equips de treball d’informatius i d’esports de Televisió de Catalunya. La reestructuració implicarà que TV3 assumeixi la producció de les delegacions de Girona, Lleida i Tarragona, per a la qual cosa no s’incrementarà la plantilla: es reorganitzaran els equips de producció i es reassignarà personal de Sant Joan Despí a les tres delegacions.

La mesura implicarà que les productores externes que actualment realitzen aquestes tasques a Girona, Lleida i Tarragona perdin el contracte. Amb tot, la televisió pública mantindrà la col·laboració amb les productores a les delegacions que no pot cobrir amb recursos propis; les de les Terres de l’Ebre, el Pallars, l’Alt Urgell, la Cerdanya, Andorra i Perpinyà.

La reorganització aprovada per la CCMA s’emmarca en les “polítiques de contenció de la despesa i gestió eficient” dels recursos de l’ens. La Corporació assegura que aquesta reestructuració permetrà optimitzar els recursos disponibles mantenint la qualitat, la cobertura i el servei actuals, i suposarà un estalvi de gairebé 1,1 milions d’euros anuals.