La reducció del pressupost per al 2012 ha fet que Televisió de Catalunya s’hagi vist obligada a sacrificar les corresponsalies de Bogotà i Rabat, segons ha informat aquest dijous la corresponsal a Amèrica Llatina, Isabel Galí.

Al blog Lapanamericana del 324, la periodista lamenta que TV3 deixi “d’estar a prop dels països que en els pròxims anys seran referents en el creixement econòmic mundial”, repassa algunes de les notícies que a partir d’ara s’hauran d’explicar de lluny, i recorda “la raó principal” per la qual es va la corresponsalia a Bogotà: “Incloure entre l’audiència dels mitjans de la Corporació tots els immigrants llatinoamericans que, al cap d’un temps, deixen de ser-ho i passen a ser ciutadans de casa nostra. Donar-los de ben a prop notícies dels seus respectius països era, de ben segur, un factor d’integració”.

En l’entrada al blog titulada Un adéu inesperat (que després ha retirat voluntàriament ella mateixa, segons ha assegurat a Twitter) la periodista entén que la decisió s’ha pres per “raons de força major”, tot i que afegeix voler pensar que “en la qual no hi han influït pressions polítiques” de CiU i PP.

“Voldríem pensar que s’ha après la lliçó, que els polítics han après d’una vegada per totes que no s’ha de gastar el que no s’ingressa. Que tothom té clar que a partir d’ara tots serem una mica més pobres però més eficients, menys rics però més honestos i que, potser, malauradament, això suposa tenir uns mitjans públics que faran el mateix amb menys, amb menys proximitat però amb la mateixa professionalitat”, remata Isabel Galí.

La corresponsalia llatinoamericana es va posar en marxa el 2008, mentre que la de Rabat, amb Pepe Garriga de corresponsal, portava gairebé deu anys.