El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha aprovat aquest dimarts l’acord al qual s’ha arribat amb Emissions Digitals de Catalunya perquè TV3HD emeti en règim de lloguer a través del múltiplex que té concessionat Godó. L’acord s’ha adoptat després d’haver analitzat les diferents opcions tècniques per no perdre les emissions en alta definició i un cop el Consell de l’Audiovisual ha autoritzat l’arrendament. El trasllat de TV3HD al nou MUX es farà efectiu els propers dies. 

1,9 milions anuals

La CCMA destaca en un comunicat que l’acord amb el grup Godó permetrà que TV3 mantingui les emissions en alta definició amb la màxima qualitat de senyal, millorar la seva cobertura, i tot plegat amb un cost inferior a l’actual, ja que el preu de lloguer que pagarà serà inferior. Segons el diari Ara, seran 1,9 milions anuals, quan el cost del MUX per on acutalment només emet TV3 HD és de 2,8. 

El contracte amb Godó, que tindrà una durada mínima d’un any i màxima de quatre, inclou una clàusula de sortida per si TV3 finalment recupera el múltiplex, o si la tecnologia fa possible comprimir el senyal de tots els canals en un sol MUX sense perdre qualitat.

La Corporació remarca que l’operació ha estat “necessària” per garantir l’actual oferta i la competitivitat dels canals de Televisió de Catalunya, arran de la pèrdua d’un dels dos MUX pel procés d’alliberament de l’espai radioelèctric en favor de les operadores de telecomunicacions per a la xarxa 4G. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram