La polèmica generada pel Bestiari il·lustrat de la setmana passada amb Jair Domínguez ha fet que l’espai salti de la graella, tot i que els deu capítols restants de la temporada ja estan enregistrats. Aquest dilluns, Televisió de Catalunya, poc després d’anunciar el següent programa amb l’escriptora Empar Moliner, ha rectificat i ha anunciat que substituïa l’espai per la sèrie de divulgació científica La fàbrica de menjar d’en Jimmy.

La direcció de la cadena considera que amb aquesta mesura es “protegeix” el contingut dels deu capítols pendents de Bestiari il·lustrat i “l’allunya de la polèmica”. TVC afegeix que les noves emissions estan previstes per al 2013, sense concretar més.

Tercera i última temporada

El programa presentat per Bibiana Ballbè va estrenar la tercera temporada el passat 2 d’octubre i deixa la graella amb tan sols dues emissions. La setmana passada, el rebombori de l’entrevista amb Jair Domínguez ja va provocar la dimissió de la seva directora, Mai Balaguer, i la reprovació del Govern.

A banda d’Empar Moliner, la resta de capítols ajornats estan protagonitzats per Sergi López, Erika Lust, Isabel Coixet, Julio Manrique, Raül Balam, Jaume de Laiguana, Pau Garcia Milà, Ivan Massagué i Joseph Ajram.

Segons TVC, aquesta era la darrera temporada de Bestiari il·lustrat, decisió que s’hauria pres abans del polèmic capítol.