La Generalitat valenciana i RTVE ultimen un conveni perquè l’ens públic pugui ampliar la programació territorial en desconnexió. La nova programació s’emetria “preferentment” per La 2 de 19 a 21 h i consistiria en un magazín i una sèrie de ficció. L’acord està pendent de la finalització del procés de liquidació de RTVV.

L’espai magazín prestaria una “especial atenció” a temes d’interès general com la sanitat, el consum, l’educació, la cultura, el turisme, l’economia, la indústria o l’esport. Per la seva part, la sèrie se centraria en la cultura, les costums i la riquesa paisatgística del País Valencià, segons comunica RTVE.

L’objectiu de l’acord per ampliar la programació territorial tindria els objectius de “promoure la difusió dels esdeveniments d’interès per a la regió, atenent en especial la seva cultura i el seu idioma”. Aquestes emissions se sumarien a l’informatiu que emet en desconnexió actualment La 2 de dilluns a divendres a les 14 i les 16 h.

A banda, s’està estudiant la pròrroga de la cessió de l’ús de les instal·lacions de TVE a València (que són de la Generalitat) amb l’objectiu que la cadena pública i RNE comparteixin instal·lacions, tal com ja es fa en altres centres territorials de la corporació.

Al desembre, el president valencià, Alberto Fabra, ja va avançar que iniciaria contactes amb TVE per ampliar les desconnexions, una de les opcions que es plantejava per compensar el polèmic tancament de RTVV.