El Consell de RTVE preveu ingressar 63,5 milions d’euros menys dels 1.200 milions inicialment previstos, per la qual cosa ha demanat al Govern espanyol que completi aquesta quantitat.

A més, el Consell ha demanat al Ministeri d’Hisenda i a la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) que es compleixi la Llei de finançament de l’ens, ja que algunes cadenes han pagat el 3% que li correspon sobre els seus ingressos nets en lloc de bruts, mentre que d’altres directament encara no han abonat res (com Digital+).

Altres factors que han fet que RTVE ingressi menys del previst és el fet que les operadores de telecomunicacions estan a l’espera que Brussel·les dictamini si la taxa del 0,9% que han d’abonar és compatible amb la normativa comunitària, que hi ha hagut una menor recaptació de l’import previst de la taxa de domini públic radioelèctric, i que s’han quedat fora del cànon operadores regionals arran d’una resolució de la CMT.

Amb tot, el consell destaca que la gestió de la direcció de RTVE ha suposat “un estalvi molt significatiu” per la política de contenció de la despesa que s’ha aplicat, reduint-lo “per sota del límit establert per la Llei de finançament.