Després de 40 anys emetent els dissabtes en prime time, a partir del proper cap de setmana Informe semanal passa a emetre’s a les 23.30 h a continuació del nou concurs musical Uno de los nuestros, conduït per Carlos Latre. TVE assegura que l’espai ara ocuparà “un dels prime time de major pes de tota la setmana, amb un elevat consum televisiu”.

La cadena argumenta que el trasllat al que anomena “un segon prime time” persegueix la recerca d’un target “més propi d’un programa de culte que aprofundeix en la notícia i ofereix a l’espectador una visió completa gràcies a una major contextualització de la informació i les aportacions d’experts”.

Amb el canvi, Informe semanal incrementa la durada en vuit minuts i emetrà quatre reportatges en lloc dels tres actuals. A banda dels dissabtes, es reemetrà els dimarts, també en la franja del late night, i al Canal 24 Horas.

En aquestes quatre dècades, l’històric programa només va canviar de dia i franja al setembre de 1993, quan va passar als diumenges a les 20 h per no competir amb el futbol televisat. L’aposta de l’aleshores director de TVE, Ramon Colom, no va funcionar i poc després va tornar als dissabtes en el seu horari habitual.

Polèmiques i baixes audiències

El desterrament a la mitjanit es pot interpretar com a conseqüència de la davallada d’audiència patida les darreres temporades, especialment arran del canvi de direcció als serveis informatius: actualment té una quota de pantalla d’entre el 6 i el 7%, a la qual  cosa ha contribuït l’escurçament horari (ara durava uns 40 minuts), entre altres factors.

Tampoc s’han d’oblidar les polèmiques sorgides darrerament pel tractament informatiu d’alguns reportatges, com el del cas Bárcenas, el dels escraches a les cases de polítics del PP, o l’atac feixista durant l’acte institucional de la darrera Diada a la delegació de la Generalitat a Madrid, tots ells molt criticats pel Consell d’Informatius de TVE.