La direcció d’informatius de TVE ha destituït Anna Bosch com a corresponsal a Londres, segons va confirmar ella mateixa el passat dimarts al seu blog: “Amb prou feina em queden un parell de mesos a Londres perquè m’han destituït” responia a un lector que li desitjava una llarga estada a Londres.

El comentari es produïa dins del darrer article al blog corporatiu de la periodista, El referèndum d’independència d’Escòcia, un procés que no finalment no podrà cobrir. Després d’haver penjat el seu post, Bosch va tuitejar un extracte d’un article del Financial Times on es compara el cas escocès i el català i s’apunta que “cap matrimoni sobreviu per declarar el divorci il·legal”.

Amb tot, Bosch va negar amb un tuit [hores després de penjar aquest article] una causa-efecte en el seu canvi de destí, advertint que li van comunicar la seva destitució a finals de setembre, abans de l’acord pel referèndum.

El passat dilluns, la periodista catalana es va referir a l’acord entre els governs d’Escòcia i Regne Unit amb comentaris que, sense esmentar el cas espanyol, s’hi pot interpretar una referència implícita: “No sé què passarà en els propers 2 anys, però de moment la qüestió escocesa es tracta amb assossec i discreció al Regne Unit”, va piular en primera instància. “De moment els arguments viscerals i les paraules gruixudes es reserven per a la UE (per part dels euròfobs), no per a Escòcia”, va afegir.

Destins a dit

“A dit t’envien a una corresponsalia i a dit et substitueixen. A Washington vaig anar quan Lorenzo Milá va passar a presentar el Telediario2, i a Londres quan Miguel Ángel Idígoras se’n va anar a dirigir ETB. A Moscú vaig estar de segona quan dirigia els informatius Javier González Ferrar. Cada etapa té coses positives i confio que la propera també”, ha assenyalat aquest dijous en tres piulades a Twitter.

La de Bosch no és l’única substitució en una corresponsalia de TVE. El proper 1 de gener, Gemma García, corresponsal a Nova York, serà reemplaçada per Almudena Ariza, fins ara a Pequín, segons va informar la cadena a finals de setembre. De moment, Lorenzo Milá es manté a Washington.

Tots aquests canvis es produeixen arran de l’arribada al juliol de Julio Somoano com a director d’informatius de TVE en substitució de Fran Llorente.