Aquest dissabte s’estrena a La 1 (de 13.30 a 14 h) Audiencia abierta, un espai setmanal “de “vocació clarament informativa, però tambe divulgativa”, que es centrarà en les activitats oficials del Rei d’Espanya i el Príncep d’Astúries. Amb aquest programa, TVE pretén “informar, divulgar, entretenir i apropar, amb rigor i objectivitat, la Prefectura de l’Estat i qui l’encarna a l’audiència”.

Entre els objectius del programa hi ha donar a conèixer “en profunditat les competències, el funcionament i l’acció quotidiana del cap de l’Estat en una monarquia parlamentària”. Amb tot, un espai d’aquestes característiques, totalment inèdit a l’Estat en aquests anys de Monarquia, s’ha d’interpretar en clau de rentat d’imatge després de la seva caiguda de popularitat arran de les polèmiques generades per la implicació d’Iñaki Urdangarín en el cas Nóos i de les caceres del Rei, entre d’altres.

Segons RTVE, Audiencia abierta s’emmarca dins dels “objectius programàtics de la funció de servei públic atribuïda a la Corporació”, i respon a “una exigència” inclosa en el mandat marc aprovat el desembre de 2007, on l’article 25 diu que l’ens públic “realitzarà un seguiment i cobertura de les activitats oficials” del Rei i el Príncep d’Astúries.

A principis de setembre, la Casa Reial va arribar a un acord amb RTVE perquè l’ens dotés el nou portal de la Casa Reial amb continguts multimèdia.