El consell d’administració de RTVE ha aprovat el fitxatge de Javier Cárdenas per a la propera temporada. El polèmic presentador, actualment a Levántate y Cárdenas d’Europa FM, a partir de setembre conduirà a La 1 un talk show just abans del prime time, en competència directa amb El hormiguero d’Antena 3 i El intermedio de laSexta.

Produït per Gestmusic, el nou programa durarà 35 minuts i tindrà “espais d’entrevistes, reportatges i col·laboradors, sempre en un ambient d’humor”, explica TVE. Segons El Mundo, l’ens públic pagarà 1.996.627 euros (sense IVA) per més de 61 capítols.

Des dels micròfons del seu espai matinal a Europa FM, Javier Cárdenas ha protagonitzat diverses polèmiques i sortides de to. Només aquest any, ha afirmat que Hitler no va ser un dictador perquè havia estat escollit pel poble; ha acusat Antena 3 (del mateix grup mediàtic), de tenir-lo vetat; i va atacar, difondre dades personals per antenai intentar que acomiadessin de la feina una oient a la qual acusava de ciberassetjament després d’haver difós el fragment d’un programa anterior amb comentaris masclistes del presentador (i que Europa FM havia intentat eliminar qualsevol rastre).

Des de Levántate y Cárdenas, el presentador també ha difós el seu antiindependentisme; ha denunciat la imposició del català a les escoles i la persecució del castellà (comparant-ho amb el franquisme); ha acusat els mitjans catalans d’adoctrinament i d’estar comprats per la Generalitat, i ha mostrat la seva afinitat cap a Albert Rivera i Ciutadans.

El comunicador català també ha carregat a través dels micròfons en nombroses ocasions contra els polítics en general, als quals ha qualificat de “galtes, ganduls, corruptes, merdes i lladres”, així com contra una monarquia “absurda i corrupta”.

La polèmica ha acompanyat Javier Cárdenas al llarg de la seva carrera, especialment arran de la seva col·laboració a Crónicas marcianas. Només cal recordar que el Tribunal Constitucional va acabar condemnant Telecinco perquè Cárdenas es va burlar d’un home amb discapacitat física i psíquica durant una entrevista emesa al programa l’octubre de 2002.