La Junta Electoral de Barcelona ha estimat parcialment la denúncia de la CUP i ha instat TVE a compensar la formació anticapitalista per la no emissió d’un anunci de suport als presos polítics en l’espai destinat a publicitat electoral en el primer dia de campanya.

L’òrgan assenyala que la televisió pública estatal ha de compensar la CUP amb una “emissió addicional” de propaganda electoral “en el mateix mitjà, la mateixa o equivalent franja horària i la mateixa durada” previstes en l’espot cancel·lat (dimarts 5 de desembre, a les 22 h, a La 1).

La Junta també insta RTVE a “respectar” els principis recollits en l’article 66.1 de la LOREG, “i en particular el de neutralitat”.

L’exdiputada Mireia Vehí ha mostrat la seva sorpresa pel fet que la Junta Electoral els hagi donat la raó, malgrat “no hi havia molt més marge”. A més, ha criticat TVE per haver fet de “jutge i part” al decidir no emetre l’anunci proposat per la CUP, el qual substituïa de manera puntual per al primer dia de campanya el vídeo oficial.