Després de quatre anys i mig en proves, amb el canvi d’any, TVE HD ha donat pas a dos nous canals en alta definició, La 1 HD i Teledeporte HD. Per accedir-hi, en la majoria de casos s’ha de sintonitzar de nou el senyal dels televisors.

La versió en alta definició de La 1, però, no emetrà les desconnexions territorials. A banda que no tots els centres tenen equips per emetre el senyal en HD, els que sí que en tenen no ho podran fer per una qüestió econòmica: Abertis Telecom demana 8 milions d’euros per fer les desconnexions en HD, i l’ens es nega a fer front al cost segons CCOO.

L’organització considera que amb aquesta decisió TVE perdrà audiència i allunyarà els telespectadors de la televisió pública territorial. El sindicat critica que l’ens no vulgui proporcionar la informació de proximitat amb la màxima qualitat per una qüestió econòmica, quan ha realitzat despeses “desproporcionades”, com els 30 milions d’euros pel senyal dels Jocs Olímpics d’hivern, la compra de diversos drets esportius i audiovisuals, la despesa en produccions externes i presentadors amb sous estrella, el lloguer d’equips i platós, la realització de gales i programes especials, o els salaris i bons per a181 directius.