La directora de continguts informatius de TVE, Carmen Sastre, i el director d’informatius diaris, José Gilgado, l’any passat van rebre diverses “gratificacions extraordinàries” al marge del seu salari i els complements de direcció. El Consell d’Informatius de TVE ha criticat diverses vegades les actuacions d’ambdós periodistes i fins i tot n’ha demanat la dimissió en alguna ocasió.

Carmen Sastre, amb un salari brut superior als 96.000 euros anuals (complements a part), l’any passat va rebre gratificacions trimestrals que sumaven 13.500 euros per “responsabilitat”, “càrrega de treball” i pels “magnífics resultats d’audiència” del Telediario, segons explica Vertele.

Per la seva part, José Gilgado, amb un salari de més de 87.000 euros bruts va rebre 2.500 euros per les audiències assolides i 2.000 més per “càrrega de treball”.

RTVE justifica les gratificacions

La direcció de RTVE recorda que pot atorgar compensacions per “resultats d’especial qualitat i eficiència en el treball, rendiment excepcional, reducció de costos reals o prestacions de singular valor”, assenyala en un comunicat.

Així, defensa que “ha complert escrupolosament el que estipula el conveni col·lectiu i la normativa relativa a les gratificacions del personal directiu”. Sobre el cas de Sastre i Gilgado, RTVE explica que els complements “es justifiquen en el creixement de l’audiència continuat des de fa més de tres anys i en el lideratge dels Telediarios“.

Fonts sindicals de RTVE discrepen i qüestionen la legalitat d’aquests sobresous a directius, ja que consideren que no estan regulats en la normativa, informa Vertele.

Carmen Sastre és una periodista veterana de TVE que va ser cap de nacional amb Alfredo Urdaci com a director dels serveis informatius, i assessora dels membres del PP al consell d’administració de RTVE. El juliol de 2017, Sastre hauria donat a una redactora com a material per elaborar la peça sobre el judici de la trama Gürtel les mateixes directrius que el PP havia difós entre els càrrecs del partit, segons va denunciar el CdI.

Per la seva part, José Gilgado va ser fitxat l’estiu de 2012 provinent de Telemadrid per formar part de la “redacció paral·lela” denunciada en diverses ocasions pels professionals.