Les retallades per assumir la rebaixa de 204 milions en el pressupost de RTVE continuen alterant la graella de la televisió pública. Ara, el consell d’administració ha decidit no renovar el contracte pels drets del programa de debat 59 segundos i de la seva versió en català, que finalitzava el proper 1 d’abril.

Amb tot, l’ens preveu substituir l’espai de Globomedia per un altre de similar de producció pròpia i, per tant, més econòmic, ja que no haurà d’abonar els gairebé 80.000 euros anuals de drets d’emissió a la productora, i a més aprofitaria per reduir algunes despeses de producció.

Per deixar de pagar a Globomedia, a banda de canviar de nom, el nou espai també haurà de renunciar a una de les particularitats del debat, que és la baixada del micròfon quan s’acaba el torn de paraula als 59 segons. En principi, l’actual conductora del programa, la catalana Maria Casado, seguiria al capdavant del nou espai.

59 segundos es va estrenar el 2004, inicialment produït íntegrament per Globomedia i presentat per Mamen Mendizábal. El 2007 l’espai va tornar amb Ana Pastor, ara ja produït per TVE, que abonava els corresponents drets a Globomedia.

La proposta de prescindir de 59 segundos la va fer aquest dimecres el director de TVE, Santiago González, i el consell d’administració de la Corporació ja va encarregar al director d’informatius, Fran Llorente, que desenvolupi el programa que haurà de substituir-lo.