La xarxa social ha anunciat que a partir d’ara censurarà els missatges dels seus usuaris que siguin ofensius o que violin les lleis de cada país. Twitter ho justifica perquè els països tenen “idees diferents” sobre la llibertat d’expressió. Com a exemple, cita França i Alemanya, que prohibeixen els continguts nazis.

Fins ara, la xarxa de microblogging s’ajustava als “límits” d’aquests països retirant el contingut globalment. Però a partir d’ara, diu, té la possibilitat de “retenir” continguts d’usuaris d’un país específic al mateix temps que està disponible a la resta.

Amb tot, Twitter no aclareix com determinarà exactament quins missatges sobrepassen el dret a la llibertat d’expressió en cada país. El que sí afirma és que el bloqueig de piulades respondrà a la sol·licitud “vàlida i apropiada “d’alguna entitat “autoritzada”.

La xarxa social assegura que vetllarà per la transparència del procés de censura de tuits, que notificarà als usuaris que tinguin el contingut restringit, i marcarà el missatge amb un avís que ha estat vetat.