Elmundo.es ha retirat aquest dijous l’article Un chico normal, de Salvador Sostres, on tracta el cas del jove que va assassinar la seva xicota embarassada de cinc mesos i després la va mostrar per webcam a la seva família a Romania.

El director del diari, Pedro J. Ramírez ha informat via Twitter de la decisió, on s’ha disculpat per haver publicat el text, que a la xarxa està rebent nombroses crítiques perquè Sostres qualifica de “normal” la reacció de l’acusat en saber que la seva parella estava embarassada d’un altre.

Comparteixo moltes de les crítiques al blog de Sostres d’avui. El director d’elmundo.es també”, ha assenyalat Pedro J. a Twitter. “Per desgràcia l’article no es pot retirar de l’edició impresa. Ahir van fallar els nostres controls. Torno a demanar disculpes”, ha piulat més tard el director d’El Mundo.

Els treballadors del diari el volen fora

Els redactors d’El Mundo i d’elmundo.es entregaran una “nova” carta a Pedro J. Ramírez perquè “prescindeixi” de Salvador Sostres, segons ha dit Ana del Barrio, redactora del rotatiu. En aquest sentit, ha recordat que els treballadors ja van signar un manifest contra el periodista català arran de l’enrenou que van aixecar unes declaracions seves a Telemadrid.

L’article

“Un noi normal que està enamorat de la seva xicota embarassada és normal que perdi el cor i el cap, el sentit i el món de vista, si un dia arriba a casa i la seva noia li diu que el vol deixar i que, a més, el fill que espera no és seu”, assegura Sostres en el seu article.

“Ni puc justificar ni justifico un assassinat”, diu en el text, però creu que “s’està presentant aquest noi com un monstre i no ho és”. Segons el polèmic periodista, el jove romanès és “un noi normal que va trencar-se per on tots podríem trencar-nos”.

Per a Pedro J., el que és “inacceptable del text de Sostres és que utilitza la mateixa expressió –‘violència’– per a un assassinat i l’engany i abandó en la parella”, ha assegurat en una altra piulada.

La Fiscalia estudiarà si l’article és delicte

La fiscal Soledad Cazorla, de la sala contra la violència de gènere, ha assegurat a la Cadena SER que estudiarà l’article de Sostres per aclarir si ha comès un delicte. Cazorla, que s’ha mostrat indignada, considera que el seu contingut “ens torna a l’època de les cavernes”.

Per la seva part, la director de l’Institut de la Dona, Laura Seara, considera que el text és de màxima gravetat, ja que, segons ella, el que fa Sostres és “apologia de la violència, perquè la justifica”.

La Xarxa Estatal d’Organitzacions Feministes contra la Violència de Gènere ha confirmat a que demanarà la intervenció de la Fiscalia. “Les justificacions de l’article són les mateixes que les utilitzades per l’integrisme al justificar el que anomenen crims per honor”, ha assegurat la seva portaveu, Ángeles Álvarez a Público.es.

La Secretaria de la Dona CCOO de Madrid ha anunciat que presentarà una querella per apologia de la violència de gènere contra Salvador Sostres i la direcció d’El Mundo com a responsable de la publicació del seu article.