El proper 28 de gener, l’Auditori Palau de Congressos de Girona acollirà l’acte de lliurament de la segona edició dels premis de Comunicació Local Carles Rahola. Enguany, als guardons s’hi ha presentat 99 treballs de 59 autors, xifres superiors a l’any passat, quan van ser 82 treballs de 45 autors.

La categoria que ha registrat més participació és la dedicada al millor treball informatiu o divulgatiu en premsa escrita o en línia, per a la qual s’han presentat 25 autors (un 42 % del total) amb 49 treballs. La segueix el premi de fotoperiodisme, amb 11 participants i 26 treballs.

Al premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio o ràdio en línia s’hi han presentat 11 treballs d’11 autors, i a la categoria de millor iniciativa de comunicació institucional s’hi han presentat 8 autors, amb un treball cada un.

Al premi al millor treball informatiu o divulgatiu en televisió o televisió en línia hi opten 3 autors, amb un treball cada un, mentre que al premi al millor projecte de comunicació periodística compta amb 2 participants, que han presentat un treball cada un.

Tots els premis estan dotats amb 1.000 euros, a excepció del de millor projecte de comunicació periodística, que té una dotació de 2.000 euros.

Els guardons, promoguts per la Diputació de Girona i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, tenen per objectiu reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació de tipus periodístic en qualsevol format, àmbit i estructura.