Santiago Ramentol, conseller secretari del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), va qüestionar aquest dimarts els contes que el conductor d’El Matí de Catalunya Ràdio, Manel Fuentes, explica cada dia durant la campanya electoral en comptes de l’habitual editorial. Ramentol es va preguntar “fins a quin punt un conductor d’un programa pot substituir els editorials per un conte” per burlar la prohibició del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de fer opinió a les portades dels programes informatius de les cadenes públiques.

El conseller del CAC va fer aquestes apreciacions en el torn de preguntes del debat sobre polítiques de comunicació a Catalunya celebrat aquest dimarts a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), organitzat per la Fundació Espai Català de Cultura i Comunicació (Escacc), l’Observatori de Polítiques de Comunicació (OPC InCom-UAB) i la Societat Catalana de Comunicació.

En la seva intervenció, Ramentol va reiterar l’oposició del CAC als blocs electorals, però en la mateixa línia que la declaració de la setmana passada, va tornar a criticar que els professionals dels mitjans públics dediquin massa temps a protestar contra els blocs i a denunciar els seus problemes, arribant a destinar-hi, va assegurar, més temps que a informar sobre alguns partits polítics.

En aquest sentit, el conseller secretari del CAC va demanar una reflexió professional als periodistes davant la “poca autocrítica” i el “cert sentit gremialista” d’alguns professionals.

Cobertura descompensada

En relació al tractament de la informació electoral per part dels mitjans privats, Ramentol va assegurar que alguns mitjans estan fent una cobertura descompensada, ignorant a alguns partits. “Ens costa trobar exemples de mitjans audiovisuals o impresos dels que ens puguem sentir satisfets. I entenc que això preocupi als partits”, va sentenciar el conseller del CAC.