El diari marroquí Al Ahdat Al Maghribia denunciarà davant de la justícia espanyola la cadena Antena 3, a la que acusa de falsificar deliberadament i amb males intencions la fotografia d’un crim comès a Casablanca, i la qual suposadament hauria fet com si pertanyés als recents disturbis d’Al-Aaiun, al Sàhara Occidental. El rotatiu sosté que té els drets de propietat de la imatge.

L’agència oficial MAP recull la posició de l’Al Ahdat Al Maghribia (esdeveniments del Marroc, en català), segons la qual Antena 3 pretendria d’aquesta forma soscavar la imatge del país en el seu conflicte amb el Front Polisario. Així mateix, denuncia “el biaix evident” d’Antena 3 a favor dels “enemics de la integritat territorial” del Regne del Marroc i d’aquells que es mobilitzen contra els drets nacionals del país.

“Hem decidit prendre una decisió molt ferma contra el canal Antena 3, i a través d’ella, contra tots els mitjans espanyols que s’han desviat de la imparcialitat requerida en el tractament d’informació,” ha avançat el rotatiu.

Per la seva part, el ministre de Comunicació i portaveu del Govern de Marroc, Jalid Naciri, ha recordat la difusió per part de l’agència EFE, ràpidament rectificada, d’una fotografia de nens palestins ferits com si fossin sahrauís, i ha destacat el paper dels mitjans de comunicació en el desenvolupament d’una “societat democràtica moderna”.

Naciri ha insistit a denunciar la “manipulació” i els “muntatges” de certs mitjans de comunicació espanyols i internacionals relatius als disturbis i les protestes desencadenades després del desallotjament del campament sahrauí aixecat als afores d’Al-Aaiun.

Font: Europa Press